Great news: we can make a start!


Our COOLEST PARTNERS make it happen.

Up til now our campaign to get the next 20 video projects adopted has been positively answered by eight sponsors. That’s a very inspiring start, thank you very much! Names and interviews with those pioneering backers will be published shortly on this website as well. As a result we can prepare for the next seven video reports.

We started our campaign in the Netherlands, where this week the kick-off took place. Here’s the initial mail our ‘coolest partners’ responded to – to be translated soon.

————————————————————-

Beste relatie,

Cool Down the Planet is een beginnend platform met video’s over de gevolgen van klimaatverandering. Een eerste verslag uit het Iran van na de overstromingen is net binnen, en dat geldt ook voor een tweede reportage over compleet drooggevallen watervallen in Cambodja (zie website). Tientallen jonge correspondenten en junior reporters over de hele wereld hebben zich al aangemeld om voor een relatief low budget tarief mee te doen.

Om de start van Cool Down the Planet met wekelijkse reportages mogelijk te maken, zoeken we een tiental sponsoren, die elk € 75,- per videoproject voor hun rekening willen nemen. De tien krijgen daarvoor – naast de credits in de aftiteling – de status van ‘coolest partner’ van Cool Down the Planet plus een bijbehorend interview. Als je het leuk vindt zelfs een video interview! De verbintenis geldt voor 10 of 20 reportages, daarna hebben we een andere vorm van financiering.

Met zijn tienen (+ ondergetekende) kunnen we een beetje geschiedenis schrijven en het volgende persbericht versturen, want het is gewoon een feit: zo’n videokanaal bestaat nog nergens.

Dit is een eenmalig verzoek aan alle mensen waar ik de laatste jaren mee gewerkt heb. Ik hoop dat je mee doet!

Met vriendelijke groeten,

Roelf van Til, oprichter van Cool Down the Planet – www.cooldowntheplanet.com – 0642297246

————————————————————-

PERSBERICHT – Cool Down the Planet: een videokanaal met reportages over klimaatverandering

Cool Down the Planet is een website met video’s over de wereldwijde opwarming van het klimaat. Een eerste verslag uit het Iran van na de overstromingen is net binnen, en dat geldt ook voor een tweede reportage over compleet drooggevallen watervallen in Cambodja. Tientallen jonge correspondenten en junior reporters over de hele wereld hebben zich al aangemeld om voor een relatief low budget tarief mee te doen.

Volgens initiatiefnemer en journalist-filmmaker Roelf van Til is het verbazingwekkend dat zo’n wereldwijd videokanaal er nog niet is, terwijl er over de meest bizarre zaken duizelingwekkend veel beeldmateriaal beschikbaar is: “Het sterke van deze formule is dat het nu eens niet over opinies gaat, maar over feiten die met de camera vastgelegd kunnen worden. Daarvoor één platform creëeren kan een nieuw krachtig instrument zijn in de strijd tegen klimaatverandering”.

Roelf van Til ziet meer noodzaak dan ooit om de feiten voor zich te laten spreken. “Laat jonge mensen op de klassieke manier met de camera journalistiek bedrijven en reportages maken die het politieke debat links en rechts passeren. Politici bereiken vroeg of laat hun houdbaarheidsdatum, maar de werkelijkheid van klimaatverandering gaat gewoon door. Die nieuwe realiteit gaan we met Cool Down the Planet over alle continenten vastleggen”.

Cool Down the Planet wil niet alleen de ‘hot problems’ tonen, maar ook even zoveel ‘cool solutions’. Dankzij de één op één koppeling van problemen aan oplossingen gaat er toch een optimistisch signaal uit van deze formule.

De start is mogelijk gemaakt door de volgende tien sponsoren, die op de website van Cool Down the Planet als de ‘coolest partners’ worden geportretteerd.

1 … / 2 … / 3 … / 4 … / 5 … / 6 … / 7 … / 8 … / 9 … / 10 …

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website www.cooldowntheplanet.com of bellen met Roelf van Til 06-42297246. Zie ook de start video: https://youtu.be/NwUgQIDlB3o